Rondleidingen voor schoolklassen


Rondleidingen voor schoolklassen zijn ook mogelijk. Dit kunnen zowel klassen uit het voortgezet onderwijs als uit het primair onderwijs zijn. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor groepen mbo- en hbo-studenten

Vanwege mijn baan als docent Geschiedenis in het vo is het van groot belang dat een schoolrondleiding ruim van te voren wordt aangevraagd (via de mail of middels een telefoontje). Reden hiervoor is dat ik dit goed moet afstemmen met mijn werkgever en indien nodig tijdig hiervoor een (gedeeltelijke) verlofdag moet aanvragen. 

Indien gewenst kan een rondleiding gecombineerd worden met een interactieve speurtocht, waarbij leerlingen in groepjes zelf ook op zoek gaan naar 3 tot 4 soldaten en hun verhalen compleet maken. Hieronder kunt u de speurtochtmaterialen voor vo en po inzien.

Goed om te weten:

  • Na het maken van een afspraak voor uw school / klas krijgt u de opdrachtenboekjes per mail toegestuurd. U kunt deze dan op school printen (1 exemplaar per deelnemende leerling).
  • De kaartjes met de soldatenverhalen zijn geplastificeerd en worden door mij verstrekt op de begraafplaats.
  • Er zijn in totaal ruim 100 verschillende verhalenkaartjes beschikbaar, dus ieder groepje kan een setje met andere soldatenverhalen krijgen. 
  • Indien gewenst kunt u ook een terugblikopdracht ontvangen voor in de klas. Bij deze opdracht staat het begrip vrijheid centraal. 

Opdrachtenboekje Speurtocht Margraten Jori Videc PO PREVIEW
PDF – 502,0 KB 61 downloads
Opdrachtenboekje Speurtocht Margraten Jori Videc VO PREVIEW
PDF – 516,1 KB 50 downloads
Deel Van De Speurtochtkaartjes Die Geplastificeerd Worden Verstrekt PREVIEW
PDF – 134,2 KB 11 downloads

Voor het maken van een afspraak kunt u contact met mij opnemen.