Rondleidingen voor schoolklassen


Rondleidingen voor schoolklassen zijn ook mogelijk. Dit kunnen zowel klassen uit het voortgezet onderwijs als uit het primair onderwijs zijn. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor groepen mbo- en hbo-studenten

Vanwege mijn baan als docent Geschiedenis in het vo ben ik voor schoolrondleidingen in principe alleen beschikbaar op de maandagen (vanaf circa 11.00 uur). 

Indien gewenst kan een rondleiding gecombineerd worden met een interactieve speurtocht, waarbij leerlingen in groepjes zelf ook op zoek gaan naar 3 tot 4 soldaten en hun verhalen compleet maken. Hieronder kunt u de speurtochtmaterialen voor vo en po inzien.

Goed om te weten:

  • Na het maken van een afspraak voor uw school / klas krijgt u de opdrachtenboekjes per mail toegestuurd. U kunt deze dan op school printen (1 exemplaar per deelnemende leerling).
  • De kaartjes met de soldatenverhalen zijn geplastificeerd en worden door mij verstrekt op de begraafplaats.
  • Er zijn in totaal ruim 100 verschillende verhalenkaartjes beschikbaar, dus ieder groepje kan een setje met andere soldatenverhalen krijgen. 
  • Indien gewenst kunt u ook een terugblikopdracht ontvangen voor in de klas. Bij deze opdracht staat het begrip vrijheid centraal. 

Opdrachtenboekje Speurtocht Margraten Jori Videc PO PREVIEW
PDF – 502,0 KB 36 downloads
Opdrachtenboekje Speurtocht Margraten Jori Videc VO PREVIEW
PDF – 516,1 KB 32 downloads
Deel van de speurtochtkaartjes PREVIEW (Jori Videc)
PDF – 163,9 KB 47 downloads

Voor het maken van een afspraak kunt u contact met mij opnemen.